- pact schimmelnagel therapie

Filmpje SBS6 Pact-schimmelnagel Therapie druk op de blauwe link hieronder

PACT-Schimmelnagel Therapie

Een schimmelnagel is een nagel die geïnfecteerd is met een schimmel. Als deze de nagel kan binnendringen en zich kan uitbreiden onstaat Onychomycose (medische term voor schimmelnagel). Een schimmelinfectie kan makkelijk onstaan in beschadigde nagels ten gevolge van bijvoorbeeld een trauma ,sport, knellende schoenen of een slechte conditie van de nagels en de huid. 

PACT Schimmelnagel Therapie (Photodynamische Antimicrobiële Therapie) is een nieuwe methode voor de behandeling van schimmelnagels die nagenoeg 100% schimmeldodend is. Deze uit Duitsland afkomstige innovatieve behandelingsmethode komt oorspronkelijk uit de tandarts-wereld. PACT-behandelingen zijn doeltreffend en pijnloos zonder bijwerkingen. 

De PACT-behandelingstherapie bestaat uit drie gedeelten:

1 VOORTRAJECT

Hier wordt bepaald of het werkelijk om een schimmelinfectie gaat. Niet alle verkleurde of verdikte nagels zijn schimmelnagels. Door gebruikt te maken van een test is binnen 5 minuten duidelijk of het om een schimmelnagel gaat.

2 PACT-BEHANDELING

Ter voorbereiding van de PACT-behandeling worden de aangetaste nagel(s) dun afgefreesd en opgeruwd. Daarna wordt er gel op de nagel aangebracht met daarin het photosensitiser Toluiding-blauw (lichtgevoelige kleurstof). Na 10 miniuten inwerktijd trekt de kleurstof in de nagel. De speciale PACT-lamp met rood LED licht wordt op de nagel geplaatst. Doordat dit rode licht een specifieke golflengte heeft wordt de blauwe kleurstof in de gel geactiveerd en onstaat radicale zuurstof die de celwand van de schimmel beschadigd waardoor deze sterft. 

De behandeling wordt in een tijdsbestek van circa 10 dagen drie keer uitgevoerd. De vierde behandeling vind na één maand plaats. Bij ernstige schimmelinfecties wordt gedurende vijf maanden elke maand nog één PACT behandeling uitgevoerd.

3 NATRAJECT

Om herbesmetting en een gezonde groei van de nagel te bevorderen moeten de schimmeldodende producten gebruikt blijven worden totdat het aangetaste deel van de nagel helemaal is uitgegroeid (9-12 maanden).